نوروفیدبک برای چه سنی مناسب است؟

سن مناسب برای نوروفیدبک، میتواند یکی از دغدغههای افرادی باید که از این روش برای بهبود عملکرد مغز استفاده میکنند. زمانی که مقالات بروز منتشر شده را مطالعه کنید، پی خواهید برد که بسیاری از تحقیقات روی کودکان انجام میشود. حال چرا؟ میتوان گفت، سن عامل مهمی است در درمان EEG درمانی؟
درواقع مغز هر فرد، دارای الگوهای خاص امواج مغزی است که از فرکانسهای مختلف تشکیل شده است. شرایطی مانند اضطراب، استرس، افسردگی و توجه و تمركز پايين باعث میشود اين فركانسهای مغزی و الگوهای آن كمتر و يا بيشتر از حد طبيعی توليد شوند. در ادامه این مقاله به این موضوعات میپردازیم که نوروفیدبک چیست؟ نوروفیدبک برای درمان چه بیماریهایی کاربرد دارد؟ و سن مناسب برای نوروفیدبک چه زمانی است؟
برای خرید دستگاه نوروفیدبک دست دوم اینجا کلیک کنید.
نوروفیدبک چیست؟
سن مناسب برای نوروفیدبک میتوان در درمان موثر باشد. اما این درمان چگونه انجام میشود؟
نوروفیدبک به معنای بازخورد عصبی است که امروزه بهعنوان یک روش درمانی غیرتهاجمی برای درمان و بهبود برخی اختلالات مغزی استفاده میشود. در اين روش فعاليتها و امواج مغزي فرد به او نشان داده ميشود و تلاش ميشود با اين كار خود ذهن فعاليتها و فركانسهاي مغزي خود را تغيير دهد. نوروفيدبك از يك سري ابزارها و الكترودها تشكيل شده است كه نوار مغز فرد را روي صفحه مانیتور نمايش ميدهد. پزشك با ثبت اين امواج، تحليل و بررسي آن متوجه میشود كدام يك از امواجهاي مغزي فرد دچار اختلال شده است.
با تشخیص پزشک متناسب با سن مناسب برای نوروفیدبک، روش درماني مختص فرد اجرا خواهد شد. استفاده از این تکنیک عوارض کمتری نسبت به روشهای درمانی مشابه داشته و در برخی افراد اثرپذیری بیشتری نیز نسبت به دارودرمانی دارد. بنابراین سن نقش پررنگی ایفا میکند در وهله اول به تجویز پزشک برای انتخاب روش درمانی کمک میکند. حال میخواهیم بدانیم در چه سنی نوروفیدبک ایمن و موثرتر است!! اما قبل از آن برای درک بهتر، لازم است این سوال را پاسخ دهیم، چه بیمارانی با نوروفیدبک درمان میشوند؟
با نوروفيدبك چه بيماراني درمان ميشوند؟
- كودكاني كه بيشفعالي و نقص توجه (ADHD) دارند
- افرادي كه اختلالات يادگيري مانند اختلالات نوشتن وخواندن دارند
- افرادي كه استرس و اضطراب دارند
- درمان افسردگي
- درمان ميگرن و سردردهاي مزمن
طبق مطالعات و پژوهشهای انجام شده، بیشترین کاربرد نوروفیدبک در درمان اختلال ADHD است که نتیجه کوچک و متوسط را برای درمان آن عنوان کردهاند. از سایر كاركردهاي روش نوروفيدبك علاوه بر درمان بيماريها و اختلالات نامبرده، همچنين ميتوان براي ارتقا دادن به مغز و فعاليتهاي آن استفاده كرد. تا اینجای مقاله، اشاره کردیم تقریبا تمامی سنین را میتوان سن مناسب برای نوروفیدبک در نظر گرفت اما قطعا این مورد در هرفرد میتواند متفاوت باشد.
بهترين سن براي شروع درمان با نوروفيدبك (سن مناسب برای نوروفیدبک)
سن مناسب برای نوروفیدبک یعنی بهترین سن برای شروع درمان با نوروفیدبک چه سنی است!! یک مثال میزنیم، برخي از كودكان دچار اختلال بيشفعالي هستند كه اين اختلال در سنين پايين كودكي خود را نشان ميدهد. اختلال بيشفعالي از شايعترين اختلالات در دوران كودكي محسوب میشود. نوروفيدبك ميتواند از سنين ۵ و ۶ سال و بالاتر به بعد براي اين كودكان مورد استفاده قرار بگيرد. در صورت عدم توجه به درمان اين اختلال، زمانيكه اين كودك به دبستان برود در نوشتن، خواندن و... دچار اختلال ميشود اما با كمك نوروفيدبك و دارودرماني ميتوان به بهبود وضعيت كمك كرد تا اين اختلال به سنين بزرگسالي كشیده نشود. بنابراین اگر کودک مبتلا به ADHD دارید که 6 سال سن دارد، بهتر است هرچه سریعتر از این روش استفاده کنید که هیچ عارضهای نخواهد داشت.
البته استفاده از روش نوروفيدبك فقط مختص كودكان نيست و افراد بزرگسال براي درمان اضطراب و افسردگي و يا حتي افزايش مهارت و توانمنديهاي خود میتوانند از این روش بهره بگيرند. حتی برخی افراد بزرگسال برای درمان بیماریهای گوارشی از EEG درمانی استفاده میکنند. تحقیقات نشان داده است استفاده از روش نوروفیدبک درمانی در کودکان 4 سال تا افراد 78 سال دارای اثرات مثبت درخشانی است. درواقع تا به امروز بر اساس مقالات هیچ محدودیت سنی وجود ندارد.
کلام آخر
سن مناسب برای نوروفیدبک در کودکان اغلب سوال بسیاری از والدین است. به طوركلي سنين دبستان، سن مناسب برای نوروفیدبک و بهبود اختلالات دوران كودكي مانند ADHD است. بنابراین اگر نگرانی زیادی در این مورد دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.